Start         Om        Tjänster       Personal         Info/Nyheter 

telefon: 0433-160 40

Tjänster

TANDLÄKARE

Allmäntandvård - Årliga kontroller, lagningar, utdragningar och rotfyllningar. Vi erbjuder tandvård för patienter i alla åldrar. Hos oss kan du få allt från estetisk tandvård till vanliga lagningar. För oss är det viktigt att patienten bibehåller en god munstatus genom hela livet. Förebyggande tandvård är viktig för oss, därför bekostar vi fluorsköljningen på skolorna i Markaryd och har alltid en förebyggande inriktning i våra behandlingar.

TANDHYGIENIST

På kliniken arbetar två tandhygienister som gör årliga undersökningar. De hjälper till att förebygga/behandla tandköttsinflammation och tandlossning med framgång. Behandlingen är individuell och innebär att tandköttsfickorna noga rengörs på ett vetenskapligt och beprövat sätt.

PROFYLAXSKÖTERSKA

Förebyggande tandvård är viktig för att du skall kunna få och behålla en god munstatus livet ut. Vi är specialiserade inom området och arbetar med att förebygga karies och tandlossning. Ett besök hos vår profylaxtandsköterska kan därför bli aktuellt efter din undersökning hos tandläkare. Vi ger dig individuell information samt rådgivning om hur man ska sköta sin munhygien.

BETTSKENA

En bettskena är en specialtillverkad plastskena som används för att påverka underkäkens rörelsemönster. Detta bidrar till att spända käkmuskler lättare slappnar av. En bettskena kan också användas för att skydda tänderna och förebygga skador vid s.k. bruxism då man (oftast omedvetet) gnisslar eller pressar tänder. Bettskenan sitter oftast i överkäken men kan även placeras i underkäken

 

FLUORSKÖLJNING

Redan på 1940-talet antog man att fluor minskade förekomsten av karies,  "hål i tänderna". Kariesförekomsten har minskat drastiskt, framförallt sedan 1960-talet. Anledningen är att fluortandkrämen började användas och att man började skölja med fluor i skolorna. Förebyggande arbete mot karies är viktigt och vi har valt att bekosta fluorsköljning på skolorna i Markaryd från förskoleklass till åk 9.

IMPLANTAT

Många patienter har behov av behandling med implantat. Vi samarbetar med duktiga specialister inom detta område i Helsingborg och Halmstad.

MUNSÅR

Besväras du av återkommande munsår på läpparna eller små smärtande sår, så kallade aften, inne i munnen? Då kan vi erbjuda hjälp med bl a laserbehandling, som är ett enkelt och smärtfritt sätt att komma till rätta med problemen på. Ring så försöker vi erbjuda tid samma dag.

TANDBLEKNING

Med hjälp av blekning får du tillbaka ditt vackra leende. Att bleka tänder är säkert förutsatt

att det görs under överseende av tandvårdspersonal. Vi erbjuder professionell hjälp och skräddarsyr din behandling efter egna behov.